OPETUSVIDEOT

Opi golfia Markon kanssa: Paranna osumien laatua kiertymällä paikallaan

Tällä viikolla GoGolfin valmentaja Marko Kumm (PGA) muistuttaa paikallaan kiertymisen tärkeydestä. Tämä helpottuu, kun pelaaja oppii kääntämään lantiota oikea lonkkaa vasten, jolloin rintakehä pysyy paremmin pallon yläpuolella.

Opi golfia Markon kanssa: Tällä viikolla tapetaan slaissia

GoGolf-opettaja Marko Kumm demonstroi kolme tyypillistä tapaa lyödä slaissia – ja tietysti konstit päästä virheistä eroon.


Klubipelaajien missaavat tyypillisesti avaukset ja lähestymiset väylän tai viheriön oikealle puolelle. Suuri syy tähän on vasemmalta oikealle kääntyvä kierre eli slaissi.

Opi golfia Markon kanssa:
Liikkeelle lähtö on golfsvingin ydintä

Alla olevalla videolla golfopettaja Marko Kumm listaa ensin kolme tyypillistä virhettä liikkeelle lähdössä. Niitä ovat: 

  • Käsi ja lapa lähtevät molemmat heti alusta liian paljon sisälle kohdelinjasta 
  • Vasen käsi lähtee ulospäin, jolloin varsi ja lapa lähtevät sisälle. 
  • Lapaa avataan liikkeellelähdössä rannetta kääntämällä, jolloin lapa ei osoita enää palloa kohti suorana.

Opi golfia Markon kanssa:
Näin harjoittelet järkevästi paineista osumaa

Hyvä alkuasento ja pallonpaikka ovat golfin perusasioita, jotka luovat pohjan golfsvingille ja paineiselle osumalle.

Opi golfia Markon kanssa:
Tähtäys ja alkuasento

Moni pelaaja asettuu suljettuun alkuasentoon, vasen kylki edellä. Toisin kuin luulisi tämä itse asiassa voi johtaa slaissiin, kun downsvingissä suunnanmuutosvaiheessa liikerata muuttuukin ulkoa sisälle. Videolla Marko havainnollistaa, kuinka tämä käytännössä tapahtuu.

Opi golfia Markon kanssa:
Grippi on lyönnin sielu

Näin heikko ja vahva grippi vaikuttavat lyöntiin. GoGolfin valmentaja Marko Kumm (PGA) näyttää helpolla ja ymmärrettävällä tavalla, millainen on heikko ja vahva grippi – ja tietenkin sen, millainen gripin pitäisi oikeasti olla.

OPETUSARTIKKELIT

Golfia pelataan luonnossa, alati muuttuvissa olosuhteissa. Oleellinen tekijä pelitaitojen hiomisessa on mukautuminen erilaisiin alustoihin ja olosuhteisiin. 50 metrin lyönnissä jo pienikin rinne vaikuttaa merkittävästi pallon käyttäytymiseen. 

Liian moni ajattelee kehittymisen golfissa olevan mahdollista vain totaalisen svingiremontin kautta. Totuus on kuitenkin se, että omaa liikettä voi ja kannattaa kehittää koko ajan. 

GoGolf-valmentaja Iida Nikka kertoo hyvän alkuasennon perusteet. Iida keskittyy opetusjutuissa erityisesti harrastuksen alkutaipaleella olevien golfarien pelin kehittämiseen.

Oikea liikejärjestys ja svingin osien suhteellinen nopeus toisiinsa nähden takaavat toistettavan lentokaaren, kirjoittaa huippuvalmentaja Timo Karvinen.

Jos pelaajan maila tulee osumaan alaspäin, hän menettää lyönnistä pituutta metrikaupalla. Kun toimittaja sai tulokulman muuttumaan alhaalta ylöspäin, lyönnin kantama parani yli 20 metriä.

Vertaa lyöntiesi mittoja PGA Tourin keskiarvoon