Reima Kaija

Missä ja aloitit?

Aloitin 1970 Aulangolla, Hämeenlinnassa

Miksi aloitit golfaamisen?

Aulangon Golfklubi oli ensimmäinen kesätyöpaikkani. Pääsin 10-vuotiaana sinne mailapojaksi vuonna 1970. Tunsin olevani etuoikeutettu saadessani 10 markkaa kierrokselta, kun viikkorahani oli tuolloin 1 markka. Siinä kesän kuluessa golf otti minusta otteen, eikä ole sen jälkeen päästänyt irti.

Mitä golf merkitsee minulle?

Kaikkea ja paljon. Vuosien varrella olen saanut golfilta niin paljon, ettei sitä pysty sanoin kuvailemaan. Kohtaamiset ihanien  ihmisten kanssa ja toimintaympäristö, joka jatkuvasti jaksaa yllättää ja kasvattaa kaikin tavoin. 

Miten päädyit valmentajaksi

Vahingossa. Minusta piti tulla ensin jääkiekkoammattilainen. Koska olin pelaajana jatkuvasti sairastuvalla, päätin, että pitää olla plan-B. Kouluttauduin siis liikunnanohjaajaksi ja jääkiekkovalmentajaksi. Kun olin Vierumäellä 1987 jääkiekon ammattivalmentajakurssilla, Suomen urheiluopiston rehtori Tapani Ilkka muisti golftaustani ja halusi minut Vierumäelle golfvalmentajaksi. Hänellä oli visio Vierumäen golfkursseista. Hän lupasi kouluttaa minut golfammattilaiseksi ruotsissa, Ruotsin PGA:n ammattivalmentajatutkinnolla. Tarjous oli liian houkutteleva ja lähdin mukaan. Enkä ole katunut päivääkään.

Millainen olet valmentajana

Uskon, että vahvuuteni valmentajana on tunnistaa ja huomioida jokainen asiakas yksilönä sekä kehittää hänen taitojaan tältä pohjalta. Jokainen oppilas lapsesta senioriin ja vasta-alkajasta ammattilaiseen on minulle yhtä tärkeä. Olen aina positiivinen ja kannustava.  Ohjeeni ovat yksinkertaisia ja helposti omaksuttavia. Rakastan oppimista ja  oppilaan reaktiota, kun oivalluksen lamppu syttyy. 

Keitä valmennat tällä hetkellä

Olen saanut valmentaa ja olla mukana sekä auttaa monia ja myös menestyneitä pelaajia 35 vuoden aikana. Tällä hetkellä minulla ei ole pidempää suhdetta kenenkään kilpapelaajan kanssa. Nykyisin olen kiitollinen jokaisesta tunnille tulevasta oppilaasta.