Iida Nikka

*vanhempainvapaalla*

Missä ja milloin aloitit golfaamisen? Aloitin golfin noin 20 vuotta sitten KoskiGolfissa, Kouvolassa.

Miksi aloitit golfaamisen? Isoisäni pelaa golfia ja sai aikanaan myös vanhempani innostumaan lajista. Vanhempani puolestaan ilmoittivat minut KoskiGolfin junnuleirille. Leirin jälkeen suoritin green cardin ja aloin käydä säännöllisesti harjoituksissa ja kilpailuissa. Ihastuin golfissa sen haastavuuteen ja monipuolisuuteen. Onnistuminen vaikeassa lajissa tuntui mahtavalta ja vei mukanaan.

Mitä golf merkitsee sinulle? Golf on ollut iso osa elämääni lapsuudesta saakka. Se on opettanut minulle paljon, ennen kaikkea itsestäni – löytämään omia vahvuuksia ja olemaan armollisempi itseäni kohtaan. Olen pelannut nuorempana kilpaa maajoukkuetasolla. Tänä päivänä golf merkitsee minulle työtä, intohimoa ja tapaa rentoutua. Nautin golfista erityisesti, kun pääsen viettämään aikaa kentälle minulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Miten päädyit valmentamaan golfia? Vuosi 2020 pisti monen meidän elämän uusiksi, myös minun. Työskentelin aiemmin Finnairilla matkustamohenkilökunnassa, mutta pitkät lomautukset saivat miettimään, mitä muita töitä voisin osaamiseni puitteissa tehdä. Niimpä lähdin kouluttautumaan golfopettajaksi ja pääsin hyppäämään mukaan GoGolfin valmennustoimintaan. Olen todella innoissani siitä, että saan jakaa yhteisen intohimon valmennettavien kanssa ja auttaa heitä löytämään uusia puolia sekä golfista että itsestään.

Millainen olet valmentajana? Olen valmentajana kannustava, ihmisläheinen ja positiivinen. Minulle on tärkeää, että kukin asiakas tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään ja kokee onnistumisen tunteita valmennuksessani.

Keitä valmennat tällä hetkellä? Opiskelen tällä hetkellä golfopettajaksi Suomen Golfliiton ja PGA:n järjestämässä (3.–4. tason) koulutuksessa. Vedän GoGolfilla pääasiassa “Päivässä Golfariksi” -green card -kursseja. juniorileirejä sekä ryhmäohjauksia kaudella 2021.