Caius Haustrup

Missä ja milloin aloitit golfaamisen?

Aloitin golfin puhtaasta kokeilunhalusta ja jo ensimmäisen kokeilun jälkeen olinkin sitten myyty. Tuolloin laji toimi myös erinomaisena vastapainona joukkuelajeille joita harrastin. Erityisesti golfissa kiehtoi lajin kulttuuri, sen luomat onnistumisen kokemukset sekä upeat harrastamispuitteet.

Mitä golf merkitsee sinulle?

Golfilla on aina ollut minulle keskeinen merkitys yleisen hyvinvointini kannalta. Golfin kautta olen saanut mm. tutustua lukemattomiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja jakaa onnistumisen kokemuksia heidän kanssaan. Golf toimiala on myös työllistänyt minua jo reilun 20-vuoden ajan.

Miten päädyit valmentamaan golfia?

Kilpailtuani jonkin aikaa lajissa minulle tarjottiin mahdollisuutta aloittaa ammattimainen valmentaminen Wiurila Golfissa. Golf oli tuolloin 90-luvun puolenvälin tienoilla kovassa nosteessa ja valmentamiselle oli olemassa tilausta. Huomasin pian, että valmentaminen oli todellinen intohimoni ja se olikin sitten
menoa! 

Vuonna 1999 valmistuin Vierumäen golfvalmentajatutkinnosta ja sittemmin olen valmentanut golfia noin 20-vuoden ajan Wiurilassa, Kankaisten Golfpuistossa, Kultaranta Resortissa ja nyt Aurinko Golfissa sekä GoGolf Hirvensalossa.

Millainen olet valmentajana?

Valmentajana pyrin rentoon ja aktiiviseen
vuorovaikutukseen ohjattavien kanssa. Tavoitteenani on luoda
optimaaliset olosuhteet oppimiselle sekä selkeä yhteinen näkymä
tavoitteisa. Olen helposti lähestyttävä ja toimintaani valmentajana
ohjaa vahva kiinnostus ihmisiä ja yksilöllistä oppimista kohtaan.

Keitä valmennat tällä hetkellä?

Tällä hetkellä valmennan kaiken tasoisia ja ikäisiä pelaajia.