Ari Koutuaniemi

Syntynyt 1976 ja kotoisin Espoosta, jossa asunut koko ikäni. Harrastukset golfin lisäksi kalastus, laskettelu, futis. Toki kaikki muukin sportti kiinnostaa. Nuorena lajeina oli lisäksi jääkiekko ja pöytätennis.
Golfin aloitin joskus 80-luvun puolivälissä Talissa aluksi isän mailapoikana ja lainamailalla rangella. -89 liityin Talin jäseneksi.
Aloitin omasta tahdosta ja paljon vietin itsekseni aikaa rangella. Jokin golfissa viehätti, mutta en muista mikä. Sen ajan pukeutumisetiketti ei taas ollut niin mieleen.

Todellinen kiinnostus lajia kohtaan heräsi intin jälkeen 90-luvun puolivälissä. Muut harrastukset jäivät vähemmälle ja golf tuli tilalle. Tykkäsin harjoitella, pelata ja niiden tuomasta haasteesta. Kilpailullisia tavoitteita ei oikeastaan ollut vaikka kisoihin oli kiva osallistua. Tykkäsin enemmän treenaamisesta ja siitä mitä se vaatii. Hieman sen jälkeen minua pyydettiin mukaan Talin junioriohjaajaksi. Siitä oikeastaan lähti kiinnostus opettamiseen ja valmentamiseen. Talissa oli hyvä porukka ohjaamassa ja valmentamassa ja on tietysti vieläkin.

2000- luvun alkupuolella kävin silloisen valmentajapolun. Ohjaajan peruskoulutuksesta ammattivalmentajaksi. Junioriohjaamisen lisäksi aloitin opettamisen Gumböle Golfissa 2003. 2007 liityin PGAn jäseneksi. 2013 aloitin hommat Talissa jossa olen vieläkin. Tällä hetkellä golf merkitsee minulle työtä ja aikaa hyvien ystävien kanssa.

Valmentajana olen mielestäni avoin ja helposti lähestyttävä. Viimeisin palaute minkä sain kertoi minun lähestyvän valmennusta jonkin verran filosofisesti. Tämä kaiketi pitää paikkaansa. Perinteisenä tekniikka- tai metodivalmentajana en itseäni pidä, vaikkakin ”filosofia” pitää niitäkin sisällään.

Tällä hetkellä opetan ja valmennan paljon juniori-ikäisiä, mutta aikaa riittää myös muun ikäisille golfareille tasosta riippumatta.

Ari Koutuaniemen Kurssit

Katso kurssit ja yksityistunnit, varaa suoraan GoGolf Enkorasta: