Antti Vaalas

Missä ja milloin aloitit golfaamisen?

Ensimmäisen kierroksen pelasin jouluna 1976 Kanarialla. 18-reiän tulos oli 186 lyöntiä, mutta svingi ei ole koskaan näyttänyt paremmalta. Sitten ennen oli pari vuotta ”harjoitellut” vanhempieni mukana. Heillä oli vakiogolftunti suomen ensimmäisen pron Sigge Nyströmin kanssa ja kuljin usein mukana.

Miksi aloitit golfaamisen?

Alkuun päästyäni golf oli yhtäkkiä makein urheilulaji minkä tiesin. En voinut saada tarpeekseni. Svingailin mailaa joka paikassa. Talvella kuljin koulun jälkeen Kisahalliin lyömään palloja. Torstaisin koulu alkoi myöhemmin joten ehdin aamuisin Jusa Hämäläisen oppiin Talin Tenniskeskuksen pieneen lyöntipaikkaan. Kotoa kirjahyllystä löytyi Jack Nicklauksen Golf My Way kirja jonka kuvia tutkailin varmaan päivittäin. Kesällä faija maksoi viikkorahat tehtyjen parien ja birdien mukaan. Olin lähes ammattilainen.

Mitä golf merkitsee sinulle?

Minulle golf on hienoin urheilulaji. Isot kilpailut ovat kiehtoneet aina, niissä syntyneet tarinat. Se että peliä on äärimmäisen vaikeaa pelata todella hyvin, mutta toisaalta kuka vain voi siitä nauttia. Iloitsen sen monipuolisuudesta, siitä että se voi olla yhdelle mukava harrastus ja toiselle täyttä urheilua.

Miten päädyit valmentamaan golfia?

Golfin opettaminen alkoi kesätyönä 1989. Treenasin aamupäivät itse ja illat vedin alkeiskursseja Nurmijärven rangella. Siellä silloin vasta rakennettiin kenttää.

Millainen olet valmentajana?

Joka vuosi yritän olla aiempaa fiksumpi ja oppineempi. Iloitsen oppilaitten onnistumisia, harmittelen jos kehitys on hidasta. Vuosi vuodelta olen oppinut olemaan vaativampi.

Keitä valmennat tällä hetkellä?

Ensisijaisesti klubipelaajia. Mielelläni ketä tahansa jolla riittää intoa ja uskoa mahdollisuuksiin kehittyä.

Antti Vaalaksen Kurssit & Yksityistunnit

Katso kurssit ja yksityistunnit, varaa suoraan GoGolf Enkorasta: